torsdag 7 januari 2016

Dag 5 - House hunting

Snö! Massor av snö! Har kommit i natt och fortsätter att komma. Den dagliga morgonpromenaden tog sin lilla tid. Jag och Sixten kämpade med vagnen i snödrivorna medan Plutten sov skönt nedbäddad i sin åkpåse. Vi tog oss norrut i Boulder idag till området runt Wonderland Lake – en park som ligger i anslutning till bergsfoten och ”open space”, vilket är så kallad orörd natur, där inget får byggas eller anläggas. Detta är en viktig del av Boulders stadsbild och man är måna om att behålla det på det viset. I anslutning till Boulder finns idag ca 100 000 tunnland open space som används i rekreationssyfte, dvs vandring, träning, klättring, fågelskådning and you name it. Av denna anledning ser man inte några nya bostadsområden som växer fram uppe i bergen – bergen ska snarare kunna nyttjas av alla och envar och inte bara av dem ”som har råd” att bosätta sig däruppe. Det är också av den anledningen som inga stora tomträtter beviljas i Boulder som stad. Man vill helt enkelt att fler ska kunna samsas om den mark som finns att byggas på och vill man ha pool och tennisbana så får man dela det med grannarna. Rätt sympatiskt, tycker jag. Boulder växer dock fortfarande och effekten blir istället att staden mer och mer flyter ihop med förorter till både Boulder och Denver.

Efter vår upptäcktsfärd i Wonderland Lake, som för övrigt såg vackert ut mellan snöflingorna, har vi haft späckat schema idag. Tre husvisningar och möte med Irene, vår real estate agent på Remaxx. Förutom den första husvisningen, var övriga inte mycket att ha. Kan konstatera att om något ser ut att vara ”too good to be true” så är det så. Det hus som var bra ligger på Pearl Street, huvudgatan i Boulder, men långt mot bergen och på gångavstånd till de vandringsleder där jag träffade de gräsrökande gubbarna häromdagen. Stort och fint hus med bra planlösning, öppen spis och fina detaljer men ingen trädgård och egentligen för dyrt. Problemen med de andra husen kan sammanfattas med små, märklig planlösning och ogästvänliga. Fick ingen bra känsla när jag kom in där, helt enkelt. Ännu är det för tidigt att misströsta dock.

House hunting med min lilla hjälpreda.
Vi har ytterligare några visningar att gå på, bland annat en imorgon lördag som vi har stora (för stora?) förväntningar på och dessutom fick några bra tips från Irene idag. To be continued. Helt enkelt.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar