söndag 17 januari 2016

Joshua!


Så har vi haft vårt första besök! Thomas gamla kollega, Joshua, kom i fredags. Träffade honom senast när vi gifte oss för 4,5 år sedan så det var ett trevligt återseende. Vi hann med en hel del kvalitetshäng innan han åkte vidare upp i bergen västerut för skidåkning. Bland annat hann vi med vår första middag ute sedan vi kom hit. Fantastiskt gott på The Oak on 14th (som också var den första restaurangen vi åt på när vi var här i somras). Stred mot Coach Beaues order och åt efterrätt (”no sugar” är hans mantra men tycker samtidigt att öl är det sista man tar bort ur sin diet om man nu så småningom ska bli så stark så att man kan slå ned en björn. Vet inte om han är allvarlig med det där med ölen eller inte. Svårt att veta med Coach Beaue, helt enkelt. Har svårt att ta honom på allvar) en dog-park-premiär för Sixten och brunch på The Dining Hall i Chatuaqua-parken. När vi vinkat hej-då till Joshua tog vi en hike i Chatuaqua och åkte sedan och ”fyndade” skidutrustning till mig och Thomas på Boulder Ski Deal. Detta dagsprogram var ungefär allt vi orkade för en lördag i den här familjen och vi somnade i en hög kl 20.30 och missade att gå in till våra hyresvärdar för drinkar som vi blivit inbjudna till. Bergen suger, helt enkelt.

The Oak on the 14th.

Hundpark!

Häng framför brasan i The Dining Hall.

Brunch-time!

Brunch.

Hike i Chautauqua-parken.



Idag, söndag, hade vi planerat längdskidåkning i Eldora Mountain som är den skidanläggning för både utförs och slättförs som med sina 45 minuter ligger närmast Boulder. Det är dit alla Boulder-bor verkar åka för att få den dagliga dosen skidåkning oavsett sort och vi har verkligen sett framemot att kunna åka dit regelbundet med start idag. När vår Hyundai (jädra skitbil) hade sladdat sig uppför berget genom snö och blåst fram till infarten till Eldora står det en stor skylt med texten att inga hundar, förutom ledsagarhundar, är välkomna i Eldora Mountain Resort.... Vevar ned rutan för att konfirmera det hela med en sheriff som står och dirigerar trafik och han upprepar samma budskap som skylten men med tillägget att hundar dock gärna får sitta kvar i bilen. Sixten, stackarn som knappt har fått gå ut och kissa på morgonen, är värd lite mer än så och vi fick helt enkelt vända och åka hemåt igen. Inga hundar? Ens utomhus?? Vad är det för regel?? Eldora-utflykten blev alltså en riktigt flopp och vår längdskidsdag fick bytas ut till ytterligare en hike i bergen runt Boulder (South Mesa Trail idag) – inte fel det heller men är man inställd på vintersport så är man. Tävlingen om titeln ”bästa vintersportsstad” vanns därför av Stockholm idag. Boulder förlorade.

Hike istället för skidåkning.

South Mesa Trail.



Imorgon är det röd dag (Martin Luther King's day) på den här sidan Atlanten. Då gör vi ett nytt försök att hitta bra längdspår – hundvänliga den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar