lördag 9 januari 2016

Dag 6 - Out and about


Lördag och hela familjen är samlad. Och tid ska tas tillvara. Tidig morgon som vanligt i familjen Koch Blank (tidigare än vanligt eftersom unge herr Blank fortfarande inte har anpassat sig till sin nya tidszon) och redan i ottan lämnade vi huset för att ta itu med dagen. Jag till laundromaten för att fixa undan 1,5 veckas tvätt. Hade förberett mig på en halv förmiddags jobb och tog med mig datorn för att fördriva tiden i väntan på att maskinerna skulle göra sitt jobb. Helt onödigt, visade det sig. All tvätt tvättad, torkad och vikt på knappa två timmar. Ingen tid att sitta och lata sig här inte. Dessutom hade jag sällskap av en jättetrevlig farmor i 80-årsåldern. Han påminde om Morfar och vi pratade skidåkning, hundar, Boulder, Colorado, Sverige, Italien och bostadsmarknad. Ett sånt där spontant samtal i ett spontant möte som man önskar att man tog sig tid för lite oftare.

Förutom tvätt har vi även hunnit med brunch på Amerikansk Diner, en två timmars fantastisk hike på Mount Salinas (Sixtens första i Klippiga Bergen – stort!!), fixa skidor inför morgondagens utflykt till Vail OCH, viktigast av allt, en husvisning. Inte vilken husvisning som helst, heller. Utan husvisningen med stort H och det som, oavsett hur det går efter detta, kommer att utgöra måttstocken för vad vi vill ha. Det var också husvisningen som nu i efterhand tvingar mig att revidera gårdagens ställningstagande, då jag hävdade att om något verkar för bra för att vara sant – så är det också det. I det här fallet är det både bra och sant. Vi har alltså hittat vårt drömhus. Det är ett klassiskt amerikanskt småstadshus. Ett sånt man ser på film och som då alltid har en stor veranda, där det helst av allt ska finnas en hammock som man har djupa samtal om livet i under soliga sommarkvällar i. Det är inget ”bauta-amerikanskt” hus, vilket passar oss utmärkt. Men det har tre rum, ett vardagsrum, ett jättestort och hemtrevligt kök och en inhägnad liten tomt som skulle fungera perfekt för både hund och barn. Det ligger i historiska Mapelton Hill, vilket är en idyll i sig. Därifrån är det gångavstånd till hikingleder och downtown med restauranger i världsklass. Det är också familjevänligt och ligger bara några kvarter ifrån North Boulder Park där det bland annat finns en fin lekpark som jag och Hjalmar har testat några gånger. Som ”icing on the cake” visade det sig dessutom att familjen tvärs över gatan är halvsvensk och har barn i Hjalmars ålder. En match made in heaven med andra ord och perfekt för oss att inleda vårt Boulder-liv i. Det var den nuvarande hyresgästen som visade oss runt. Sarah, som hon hette, är ursprungligen från Australien och hade bott i Boulder i 1,5 år med sin familj. Originalplanen var att flytta tillbaka till Australien efter 2 år men de trivs så bra så de har istället byggt ett hus närmare bergen. Vi gjorde klart för henne att vi ville ha det och fick ansökningshandlingar med oss i handen som vi sedan åkte hem och fyllde i på studs. Nu håller vi tummarna. Så att de vitnar.

Denna kanonlördag avslutades sedan med middag inne hos Jen och Ara som bjöd på chili och cornbread. Har aldrig hyrt boende genom Air BnB tidigare men konstaterar att denna debut på det hela taget inte lämnar något att önska. Det här är kanon och mer avslappnade och hjälpsamma hyresvärdar kan man nog inte hitta. Vi hade en trevlig kväll hos Jen och Ara. De är från början från Alaska men flyttade därifrån bland annat av politiska skäl och hamnade av samma skäl i Boulder för 20 år sedan, där de känner sig mer hemma. De politiska skälen handlade om att de inte köpte in på de konservativa tongångarna som under många år har definierat Alaska. Vi var alla eniga om att om Trump vinner valet i höst så duger nog inte ens liberala och upplysta Boulder att bo i.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar