fredag 1 januari 2016

Nu börjar det



Jag har alltid valt de alternativ i livet som jag har varit mest rädd för och jag vill tro att det har öppnat dörrar som inte hade öppnats annars.

Detta sa Marie-Louise Ekman, vd för Dramaten, när hon talade på Novares 10-årsjubileum 2011. Orden gick rätt in i mig och dagen efter gick jag till min dåvarande chef och sa upp mig, från mitt bra  jobb på Deloitte, för att starta eget. Nu gick ju inte mitt egenföretagande just den gången precis som jag hade tänkt mig men likväl fick jag med mig lärdomar och erfarenheter på den resan som jag aldrig skulle ha fått om jag hade stannat kvar i tryggheten. Därför har jag försökt att fortsätta leva efter Marie-Louise Ekmans devis.

Att bestämma sig för att flytta över barn och hund till USA kan tyckas vara ett enkelt beslut. Jag menar; många har ju gjort det innan oss. Men för oss, eller i alla fall för mig, var det faktiskt inte så himladens enkelt. Många osäkerhetsfaktorer som till exempel vad som ska bli min sysselsättning eller att ingen av oss har en svensk arbetsgivare i ryggen om det nu inte skulle fungera ”därborta” har analyserats. Liksom de mer emotionella faktorerna som vänner och familj och allt vad det innebär när man både har en egen liten son som vi vill ska växa upp med en nära relation till bådas våra familjer och även har syskonbarn som vi vill spendera kontinuerlig tid med. Att välja är att välja bort, brukar man säga. I det här fallet kommer det inte att stämma. Vi valde det som kändes minst säkert. Vi valde det som just nu skulle utmana oss mest. Vi valde ett nytt äventyr. Vi valde en, i alla fall kortsiktigt, mindre förutsägbar framtid. MEN vi valde inte bort våra familjer och vänner, Istället kommer att göra vårt yttersta för att bibehålla och nära vår kontakt med alla er. Vetskapen om det gör att det känns lättare att åka.

Idag är avresedagen. Det känns bra. Visst pirrar det i magen men vi är så redo för detta nu. Vi har planerat , diskuterat och drömt om det här så länge. Nu gör vi istället. Det är dags. Om ni vill veta hur det går så kan ni i den här bloggen följa med oss på vårt äventyr till Boulder, Colorado.  

1 kommentar:

  1. Härligt med bloggen och stort lycka till på ert äventyr!

    SvaraRadera